ZO DOEN WIJ DAT

De Klantervaring

 

Voor grote speler in de Europese lucht- en ruimtevaart leverde Lorenson Cabbana een cloudproject op. Het begon met een POC voor deze gloednieuwe cloud-omgeving.

Dit project had als doel om een groep developers te voorzien van een platform dat zorgt voor het verwerken van satellietbeelden. Deze unieke beelden stelt de organisatie beschikbaar aan wereldwijde communities en universiteiten. De informatie gaat in het bijzonder over luchtkwaliteit. 

Vereiste voor deze nieuwe inrichting was dat verschillende teams, zowel intern als extern, kunnen samenwerken in projecten op een veilige manier, deels gebruik makend van on-premise omgevingen.  Het betrof dus een hybride omgeving die veilig en transparant is. Om dit te doen zette Lorenson Cabbana een Identity management service op vanwaaruit interne en externe users beheerd kunnen worden. De omgeving werd zodanig opgezet dat verschillende projecten die aangemaakt worden in Google Cloud, voorzien werden van hun eigen unieke netwerkconfiguratie,  gekoppeld aan een shared VPC. Deze shared VPC heeft een proxy server, die geconfigureerd is voor toegang tot de on-premise GIT servers.   Projecten werden voorzien van firewall-rules en labels om de benodigde communicatie mogelijk, en veilig te maken. Elke omgeving werd verder voorzien van meerdere subnets om een onderscheid aan te brengen tussen de verschillende ontwikkelfases (ontwikkel, test en productie) en een DNS werd ingericht zodat systemen op naam benaderbaar zijn. Om het voor eindgebruikers handig te maken, werd een userplan opgesteld, een on-premise OpenLDAP omgeving ingericht en deze weer geïntegreerd met Google Cloud Identity. Deze maakt het ook nog eens eenvoudig om users te migreren en configureren. Permissions werden binnen IAM aangemaakt en profielen bewerkt via de Google Directory API.  Een gedeelde storage omgeving zorgde voor de mogelijkheid om data te delen tussen verschillende projecten, gebruikmakend van NFS en FileStore. Door deze aanpassingen is het bedrijf nu klaar om de volgende stap te zetten, namelijk projecten met meerdere partijen zoals universiteiten en instituten, te delen en ontwikkelde applicaties zo aan te bieden dat deze schaalbaar zijn. Er zijn templates gemaakt om toekomstige projecten efficiënt te voorzien van een geautomatiseerde infrastructuur zodat wetenschappers en developer snel aan de slag kunnen, zonder uitgebreide IT infrastructuren te hoeven bouwen.  Het project draait momenteel succesvol  en wordt mogelijk op korte termijn uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. 

Copyright 2018 - Lorenson Cabbana - Alle rechten voorbehouden  Privacy Verklaring