OPTIMALISATIE

Performance onderzoek

Indien er problemen zijn met de performance van een applicatie kunt u dit vaak "tijdelijk" oplossen door het bij schalen van resources. Specialisten van Lorenson Cabbana gaan voor u op zoek naar de oorzaken van de problemen, met daarbij natuurlijk een aanbeveling hoe deze op te lossen, hierdoor zullen de structurele kosten van de applicatie dalen en kan vaak een beter en permanent resultaat geboekt worden.  

 

Kosten Audit

Met een migratie naar de Cloud veranderd de IT kostenstructuur van een organisatie vaak voor een deel van Capex naar Opex. Op Amazon zijn er altijd meerdere oplossingen mogelijk om tot een functioneel werkende omgeving te komen. Deze oplossingen hebben gevolgen voor de operationele kosten die een organisatie moet maken. In deze audit wordt gekeken naar de typering van de applicaties zoals deze actief zijn op een landschap en de componenten die ingezet zijn. Het Amazon producten portfolio wordt elke dag uitgebreider en een optimale keus van 6 maanden geleden kan al achterhaald zijn. De specialisten van Lorenson Cabbana zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het landschap kunnen door het uitvoeren van een Kosten Audit aangeven of er nog zaken te optimaliseren zijn. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld het inzetten van de mogelijkheid om storage online sneller/langzamer te maken, archivering van dure storage naar langzame storage, hierdoor kan een Database ook structureel sneller worden, waardoor er minder resources ingezet hoeven te worden. Het gebruik van spot instances voor non persistente delen van een applicatie, etc. Ook een advies en implementatie van de automatisering op het gebied van het uit en aanzetten van niet noodzakelijke resources kan onderdeel zijn van deze audit. 

 

Monitoring Audit

Inzicht in kosten: 

Deze kan op meerdere manieren aangeboden worden. Een deel is het inzichtelijk krijgen van welke resources voor welke business units ingezet worden. Door middel van het consistent opzetten van tagging is het in combinatie met tools als CloudWatch mogelijk om fijnmazig inzicht te krijgen in de kosten die een bepaalde business unit maakt. Vaak geeft dit inzicht ook levarage naar een business unit om zaken op een efficiëntere manier te doen. Ook monitoring op kosten kan belangrijk zijn, dus een bepaalde business unit een een bepaald budget en indien er door onverwachte zaken meer kosten gemaakt worden dan begroot zijn kan dit meegenomen worden een alarm zodat er een bewuste keuze tot overschrijding gemaakt kan worden.

Inzicht in gebruik resources:

Een tweede niet onbelangrijke functie van monitoring is het bijhouden van de gezondheid van een landschap, dus het resource gebruik, de beschikbaarheid en schaalbaarheid. Door dit goed in te richten kunnen er tijdig aanpassingen gedaan worden om ongeplande outages of performance degradaties te voorkomen. 

 

CLOUDNIEUWS IN JE MAILBOX

Schrijf je in en krijg nieuws en tips over Cloud trends, ontwikkelingen en techs die je niet mag missen: 

VERSTUUR

Copyright 2018 - Lorenson Cabbana - Alle rechten voorbehouden  Privacy Verklaring