OPTIMALISATIE

De performance-audit

Studies van Google en AWS tonen aan dat een vertraging van 500ms een verlies van 20% omzet tot gevolg heeft. Met een performance audit uitgevoerd door Lorenson Cabbana krijgt u de oorzaak van performance degradatie in kaart en tips voor de structurele oplossing. Tijdelijk kunt u de problemen met de performance van een applicatie kunt u oplossen door het opschalen van resources.  Terwijl de systemen dan op het vertrouwde niveau presteren, werken specialisten van Lorenson Cabbana aan de structurele oplossing.  

De besparings-audit 

Met een migratie naar de Cloud verandert de IT-kostenstructuur van een organisatie vaak; het is een beweging van Capex naar Opex.

In deze audit wordt gekeken naar de typering van de applicaties zoals deze actief zijn op een landschap en de componenten die ingezet zijn.  Is de gemaakte keuze voor tools en oplossingen nog steeds optimaal?

Amazon biedt altijd meerdere oplossingen om tot een functioneel werkende omgeving te komen. Keuzes daarbij leiden tot gevolgen voor de operationele kosten die uw organisatie maakt.  Echter, het Amazon productenportfolio breidt zich dagelijks uit en uw optimale keuze van 6 maanden geleden kan zo maar achterhaald zijn. De specialisten van Lorenson Cabbana zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bieden met deze Besparings-audit waar u voordelen kunt boeken. Een voorbeeld is het inzetten van snellere versus langzamere storage, archivering van dure storage naar langzame storage wat weer leidt tot structureel snellere databases, met het beoogde gevolg van minder resources en, voilà:  kostenbesparing. Verder valt te denken aan het gebruik van zogenaamde spot-instances voor de non-persistente delen van een applicatie waarmee weer minder druk komt te staan op benodigde resources. Lorenson Cabbana biedt u in deze dienst ook oplossingen om heerlijk spaarzaam en volledig geautomatiseerd onderdelen uit- en aan te zetten.  Geen zorgen over nodeloze features, resources en kosten en met de geruststellende gedachte dat u geen cent te veel betaalt.  

 

De monitoring Audit

Monitoring van kosten: 

Lorenson Cabbana maakt voor u inzichtelijk welke resources voor welke bedrijfsonderdeel ingezet worden. Door middel van het consistent opzetten van tagging is het in combinatie met tools als CloudWatch mogelijk om op die manier fijnmazig inzicht te geven in de kosten die een business unit maakt.  Erg handig als interne tool voor kostenverdeling en het leveren van inzicht.  Verder kan uw organisatie deze tool inzetten om budgetoverschrijding te voorkomen. Een alarm zorgt dan dat uw organisatie zich tijdig bewust is van de naderende budgetlimiet.

Monitoring van resources:

Een tweede belangrijke functie van monitoring is het bijhouden van de gezondheid van een landschap. Daarbij gaat hem om het resourcegebruik, beschikbaarheid en de schaalbaarheid.  Een slimme inrichting hiervan geeft u geautomatiseerde en tijdige aanpassingen in het landschap. Zo vermijdt u outages en performance issues en zorgt Lorenson Cabbana voor een stabiele en flexibele IT infrastructuur die altijd op- en afschakelt, op tijd, efficiënt en automatisch. 

 

CLOUDNIEUWS IN JE MAILBOX

Schrijf je in en krijg nieuws en tips over Cloud trends, ontwikkelingen en techs die je niet mag missen: 

VERSTUUR

Copyright 2018 - Lorenson Cabbana - Alle rechten voorbehouden  Privacy Verklaring