MIGRATIE

Bedrijven kunnen voor verschillende redenen en op verschillende manieren de keuze maken om een migratie te doen naar de cloud.

Een van de grootste benefits van de cloud is dat de kosten van Capex naar Opex gaan, hoewel dit niet altijd direct inhoud dat de kosten over een langere periode ook omlaag gaan. Een ander voordeel is dat een cloud omgeving pay per use is. Wat het goedkoper en efficienter maakt om bijvoorbeeld POCs te doen.  Ook de snelheid van het implementeren van nieuwe omgevingen is een groot voordeel. Daarnaast zijn  cloud omgevingen volledig gecertificeerd naar de laatste (veiligheids) standaarden. Een ander groot voordeel is autoscaling mogelijkheden en een wereldwijde presence. Waardoor het mogelijk is om in dal uren de kosten te verlagen en in piek tijden de gebruikers nog steeds een goede performance te kunnen garanderen. 

Het is mogelijk om middels een lift en shift methode naar de cloud te gaan. Daarmee worden een deel van de bovengenoemde voordelen direct behaald, maar door applicatieve aanpassingen is het mogelijk om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die cloud partijden bieden. Cloud partijen innoveren hun diensten en services ook continu, daarmee wordt het eenvoudiger om applicaties met de markt ontwikkelingen mee te laten evalueren zonder dat dit grote investeringen vergt.  Een keuze voor een hybride landschap kan ook een prima alternatief zijn waarbij met de lifecycle van de applicatie cloud aspecten meegenomen worden. 

Specialisten van Lorenson Cabbana adviseren u graag wat voor u de beste optie is. 

CLOUDNIEUWS IN JE MAILBOX

Schrijf je in en krijg nieuws en tips over Cloud trends, ontwikkelingen en techs die je niet mag missen: 

VERSTUUR

Copyright 2018 - Lorenson Cabbana - Alle rechten voorbehouden  Privacy Verklaring