MIGRATIE

Uw organisatie kan om verschillende redenen en op verschillende manieren de keuze maken om te verhuizen naar de cloud.

Een van de grootste voordelen van een 'IT infrastructuur in de cloud' is dat ook de kosten verhuizen; van Capex naar Opex. Echter, dit houdt niet per definitie in dat de kosten omlaag gaan; ze verhuizen slechts. Een voordeel is dat een cloud-omgeving werkt op basis van 'pay per use'.  Dat is wel een manier om goedkoper en efficiënter te werken dan voorheen. Denk hierbij aan het kortstondig bouwen van POCs ; na oplevering kunt u de cloud-infrastructuur verwijderen, en daarmee ook de kosten.  Ook de snelheid van het implementeren van nieuwe omgevingen is een groot voordeel.  Nog een voordeel:  cloud-omgevingen zijn gecertificeerd naar de laatste (veiligheids) standaarden en ze maken features als autoscaling mogelijk, ook nog eens met een wereldwijde 'presence'.  Dat biedt weer de optie om in de daluren kosten te verlagen en in piektijden gebruikers van een keurige performance te voorzien. 

'Lift en shift' is een methode om naar de cloud te gaan. Uw infrastructuur wordt één op één overgezet naar de cloud. Snel en zonder grote aanpassingen behaalt u op die manier een deel van de bovengenoemde voordelen.

Applicatieve aanpassingen, zoals microservices, maken het pas echt goed mogelijk om alle kracht en mogelijkheden van cloudplatforms te gebruiken.  Het zijn langere en complexere trajecten. Eenmaal voor deze variant gekozen levert dat ook weer voordelen op. Cloudpartijen innoveren namelijk hun diensten en tools voortdurend en het wordt dan eenvoudiger om applicaties met de marktontwikkelingen mee te laten evalueren, zonder dat dit grote investeringen vraagt. 

Een keuze voor een hybride landschap tenslotte, kan ook een prima alternatief zijn, bijvoorbeeld in situaties waarbij data volgens de wet lokaal moet worden opgeslagen. 

Specialisten van Lorenson Cabbana bespreken graag met u wat de beste optie is voor uw organisatie. 

CLOUDNIEUWS IN JE MAILBOX

Schrijf je in en krijg nieuws en tips over Cloud trends, ontwikkelingen en techs die je niet mag missen: 

VERSTUUR

Copyright 2018 - Lorenson Cabbana - Alle rechten voorbehouden  Privacy Verklaring