2019-10-23

One man's trash is another man's treasure

Een bekend Engels spreekwoord is dat de rommel van de een, het goud kan zijn voor een ander. Met dit gedachtegoed kunnen hele mooie innovaties ontstaan. Maar dan moet je wel de juiste vraag durven stellen. 

Trash

“Hoe kunnen we de warmte die datacentra genereren beter afkoelen of afvoeren?” Maar is dat wel de juiste vraag? In plaats van meer energie steken in het afvoeren van gegenereerde warmte is het niet veel beter om de warmte te gebruiken voor iets wat warmte nodig heeft? Het is heel onlogisch dat een datacentrum warmte genereert en dat die warmte afgevoerd wordt naar de buitenlucht, terwijl een kwekerij weer energie moet gebruiken om een plantenkas warm te stoken. 

Treasure

Blockheating worstelde ook met deze inefficiënte verspilling en samen met Lorenson Cabbana wordt er gewerkt aan een slimme oplossing. Waarom zetten we niet een datacenter naast bijvoorbeeld een kas? De restwarmte van het datacentrum laten we daarmee niet verloren gaan, maar wordt gebruikt voor de temperatuurregeling van de kas. De gedachten is slim, maar hoe moet dit in de praktijk gebracht worden?

Innovatie

Deze gedachte resulteerde in een semi-mobiel datacentrum. Blockheating plaatst dit datacentrum naast een plantenkas en het wordt aangesloten op het klimaatregelsysteem van de kas. De reden van de naam Blockheating is ontstaan omdat de datacenters opgebouwd worden vanuit containers. Elke container is een datacentrum of deel van een datacentrum, vandaar de Block(s).

We zijn er dan ook trots op dat we als Lorenson Cabbana zijnde een actieve samenwerking mogen hebben met een bedrijf wat de juiste vragen heeft durven stellen. Zo zijn we nu nog druk bezig met verschillende architecturele vraagstukken en ook hoe we nog efficiënter het manager van de compute resources kunnen inrichten. 

Benieuwd wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem contact met ons op! Het begint uiteindelijk allemaal met de juiste vraag.

Copyright 2018 - Lorenson Cabbana - Alle rechten voorbehouden  Privacy Verklaring